VINYYLIKORKKI LATTIAMATERIAALINA hinnat alk. 34,95 €/m²

Vinyylikorkki on tällä hetkellä erityisen pinnalla oleva puheenaihe ja saanut paljon huomiota. Valikoimamme vinyylikorkkien korkkiosuus löytyy lankkujemme pohjista. Sen tarkoituksena on toimia askeläänieristeenä sekä eristää tehokkaasti alta päin nouseva kylmyys. Myös vinyyli itsessään on kestävä, lämmin, pehmeä sekä hiljainen materiaali. Oli kyseessä vinyylikorkki, HDF-runkoinen vinyyli tai täysrunkoinen vinyyli, on se kauniin ulkonäkönsä lisäksi käyttö- sekä kesto-ominaisuuksiltaan erittäin hyvä lattiamateriaali. Vinyylilankku tuntuu aina miellyttävän lämpimältä jalan alla eikä se luista tai kopise vinyylipintansa ansiosta.

Vinyylikorkki ja kosteudenkestävyys

Aikojen alussa vinyylikorkeissa oli runkomateriaalina käytetty puupuristetta, joka on tyypillisesti arka kosteuselämiselle. Näistä päivistä on kuitenkin tultu paljon eteenpäin ja tarjolla on useita erilaisia vaihtoehtoja. Useiden vuosien tuotekehittelyn ja käyttökokemuksien tuloksena on aikaan saatu tuote, joka sopii aikamme henkeen ympäristöystävällisyyden, kestävyyden sekä käytännöllisyyden puolesta. Kyseessä on täysrunkoinen vinyylikorkki.

Joissakin vinyylikorkeissa on edelleen HDF-runko, jota käytetään myös laminaateissa. Tällaisessa tuotteessa, jossa runkorakenne on puupuristemassasta tehty, on kosteudenkestävyys heikompaa kuin esimerkiksi täysrunkoisessa vinyylilankussa, jossa ei ole lainkaan kosteudesta kärsivää materiaalia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että täysrunkoisen vinyylilankun voi vaikka kastaa vesisankoon. Tutustu alla olevista linkeistä valikoimamme vinyylikorkkeihin sekä täysrunkoisiin vinyylilankkuihin.

Ovatko lattiasi kylmät ja kaipaat lisäeristystä?

Mikäli suurempi lattiaremontti lattialämmityksen hankkimiseksi ei tällä hetkellä ole ajankohtainen, voisi vinyylikorkki olla sinulle oikea ratkaisu. Korkki, jota luonnollisesti vinyylikorkki sisältää, tuo lisälämpöä viileisiin lattioihin sekä tehostaa vinyylilankulle tyypillistä kopisemattomuutta. Vinyylikorkeissamme käytetyn täysvinyylirungon sekä kosteutta vastaan käsitellyn korkkikerroksen ansiosta lankkuja voidaan käyttää niin eteistiloissa kuin keittiössäkin. Jos lattialämmitys kuitenkin löytyy jo kodistasi, soveltuvat valikoimamme vinyylikorkit myös sen päälle asennettaviksi.

Mietityttääkö sisäilman turvallisuus?

Pehmitinaineet ovat välttämättömiä, jotta vinyylilankku tuntuisi pehmeältä ja joustavalta. Vinyylilankuissamme on käytetty luonnonmukaisia pehmitinaineita, jotka ovat turvallisia niin ympäristölle kuin ihmisillekin. Samoja biopohjaisia pehmitinaineita käytetään jopa elintarviketeollisuudessa. Kyseisten ainesosien vuoksi vinyylilankkumme ovat täysin ftalaatittomia. Vinyylikorkkimme ovat myös antibakteerisia sekä antistaattisia.