LATTIAN ALUSMATERIAALIT

Uuden lattian asentamisessa on erittäin tärkeää huolehtia oikeanlaisesta alusmateriaalista eli aluskatteeseta. Valittu lattiamateriaali sekä asennuspohja vaikuttavat oleellisesti askeläänieristeen valitsemiseen, sillä eri materiaalit vaativat aluskatteelta erilaisia ominaisuuksia. Laminaatin,parketin sekä HDF-runkoisen vinyylilankun kanssa tulee valita Double Balance 3D -askeläänieriste, jossa on 150 micronin höyrynsulku. Se vaimentaa kopinaa ja ääniä tehokkaasti sekä on helppo käsitellä. Täysrunkoiselle vinyylilankulle tulee puolestaan valita valikoimamme Antislip PRO -askeläänieriste.

Ammattitaitoiset myyjämme auttavat tarvittaessa valitsemaan oikean materiaalin.

DOUBLE BALANCE 3D -ALUSKATE

Tämä ainutlaatuinen vihreä Double Blance 3D-askeläänieriste on lankku- ja lautaparketin sekä laminaatin aluskatteeksi suunniteltu, pinnaltaan kennokuvioitu ja tiivis. Yhdessä pehmeän pohjakerroksen kanssa se auttaa tasaamaan lattian paikallisia epätasaisuuksia ja mahdollistaa ilman kiertämisen betonin ja aluskatteen välissä. Parkettien ja laminaattien valmistajien suosittelema 150 micronin höyrynsulku suojaa pintamateriaalin alta tulevalta kosteudelta. Ympäristöystävällinen (ei sisällä pehmittäviä ainesosia eikä raskasmetalleja), 100 % kierrätettävä sekä FCKW- ja HFCKW-vapaa.

Vuodat asennetaan puskuun ja saumakohta tiivistetään tyyppihyväksytyllä 3D -höyrynsulkuteipillä. On tärkeää valita oikeanlainen teippi tiivistämään saumat etenkin jos aluskatteelta vaaditaan höyrynsulkua.

ANTISLIP PRO -ALUSKATE

Tämä sininen Antislip PRO 1,2 mm aluskate on tehty nimenomaan täysrunkoisten vinyylilankkujen aluskatteeksi. Sen pehmeä alapinta suojaa betonia/tasoitetta hankautumiselta ja näin estää rahisevaa ääntä aiheuttavan irtohiekan muodostumista vinyylilankkujen ja alustan väliin. Lisäksi se vaimentaa entisestään hiljaisen materiaalin askelääniä. Aluskatteen nihkeä yläpinta estää lautojen liukumista ja pitää ne keskenään hyvin yhdessä.  Aluskate myös parantaa tilan akustiikkaa huomattavasti. Antislip PRO 1,2 mm aluskate sopii täydellisesti lattialämmityksen kanssa käytettäväksi, sillä sen kyky läpäistä lämpöä on erinomainen. Tämä aluskate tasaa täysvinyylipinnan pistekuormitusta ja tukee täysvinyylin lukkoponttirakenteen sekä lattiapinnan vakautta niin asennusvaiheessa kuin myöhemminkin. Ympäristöystävällinen (ei sisällä pehmittäviä ainesosia eikä raskasmetalleja), 100 % kierrätettävä sekä ei sisällä CFC -yhdisteitä.

TÄYSRUNKOISEN VINYYLILANKUN ALUSKATE

Täysrunkoisille vinyylilankuille eivät sovellu aluskatteiksi liian paksut, pehmeät tai joustavat materiaalit. Näiden vinyylilankkujen ohut rakenne vaatii kiinteän ja tarpeeksi ohuen aluskatteen, jotta lautojen pontit pysyisivät kiinni. Tähän tarkoitukseen valikoimassamme on 1,2 mm vahvuinen Antislip PRO -aluskate. Aluskate vaimentaa ja eristää kävelyääniä sekä ylös- että alaspäin. Se lisää myös kävelymukavuutta ja pehmentää lattiapinnan tuntua. Aluskate tasaa pieniä epätasaisuuksia asennusalustassa, mutta on kuitenkin huomioitava tuotekohtaiset vaatimukset alustan yleisessä tasaisuudessa. Aluskate antaa myös hyvän ja vakaan tuen asennettaville laudoille niin asennusvaiheessa kuin myöhemminkin. Oikeanlainen aluskate pitää uuden lattiapinnan paremmin paikallaan eivätkä lautojen pontit rasitu.