LATTIAN ALUSMATERIAALIT

Uuden lattian asentamisessa on erittäin tärkeää huolehtia oikeanlaisesta alusmateriaalista eli aluskatteeseta. Valittu lattiamateriaali sekä asennuspohja vaikuttavat oleellisesti askeläänieristeen valitsemiseen, sillä eri materiaalit vaativat aluskatteelta erilaisia ominaisuuksia. Lankku- ja lautaparketin sekä laminaatin kanssa tulee valita Double Balance 3D-askeläänieriste, jossa on 150 micronin höyrynsulku. Se vaimentaa kopinaa ja ääniä tehokkaasti sekä on helppo käsitellä. Täysrunkoiselle vinyylilankulle tulee puolestaan valita valikoimamme Premium-aluskate.

Ammattitaitoiset myyjämme auttavat tarvittaessa valitsemaan oikean materiaalin.

DOUBLE BALANCE 3D-ASKELÄÄNIERISTE

Double Balance 3D-askeläänieriste on lankku- ja lautaparketille sekä laminaatille sopiva alusmateriaali. Double Balance 3D eristää ääntä jopa 19 desibeliä. Alusmateriaalin kohokuviointi sekä pehmeä pohjakerros muodostavat kokonaisuuden, joka auttaa tasaamaan lattian paikallisia epätasaisuuksia ja edesauttaa ilman kiertämisen betonin ja askeläänieristeen välissä. Tuotteen 150 micronin höyrynsulku, joka on parketti- ja laminaattivalmistajien suosittelema, suojaa pintamateriaalin mahdolliselta alta tulevalta kosteudelta. Tuote on valmistettu ympäristöystävällisestä ja sataprosenttisesti kierrätettävästä FCKW- ja HFCKW-vapaasta materiaalista.

Vuodat asennetaan puskuun ja saumakohta tiivistetään tyyppihyväksytyllä 3D-höyrynsulkuteipillä. On tärkeää valita oikeanlainen teippi tiivistämään saumat etenkin jos aluskatteelta vaaditaan höyrynsulkua.

Saatavuudesta riippuen tuotteen väri voi vaihdella.

PREMIUM-ALUSKATE

Tämä 1 mm paksuinen Premium-aluskate on tehty nimenomaan täysrunkoisia vinyylilankkuja varten. Aluskate suojaa betonia tai tasoitetta hankautumiselta ja estää rahisevaa ääntä aiheuttavan irtohiekan muodostumista vinyylilankkujen ja alustan väliin. Lisäksi se vaimentaa entisestään hiljaisen materiaalin askelääniä. Alusmateriaali myös parantaa tilan akustiikkaa huomattavasti.

Tämä vinyylilankun alusmateriaali sopii käytettäväksi lattialämmityksen kanssa. Tuote tasaa vinyylilankun pistekuormitusta ja tukee täysvinyylin lukkoponttirakennetta sekä lattiapinnan vakautta niin asennusvaiheessa kuin myöhemminkin.

Saatavuudesta riippuen tuotteen väri voi vaihdella.

EXTREME-ALUSKATE

Tämä 1,5 mm paksuinen Extreme-aluskate on kehitetty valikoimamme kalanruotoparketeille. Aluskatteen korkea puristelujuus suojaa kalanruotoparketin lukkoponttirakennetta tehokkaasti ja sen vuoksi kalanruotoparkettimme voidaankin asentaa uivasti Extreme-aluskatteen päälle. Tämän ansiosta kalanruotoparketin asennus on nopeaa ja vaivatonta. Lisäksi aluskate vaimentaa erittäin tehokkaasti askelääniä ja siten myös parantaa tilan akustiikkaa huomattavasti.

Tämä kalanruotoparketin alusmateriaali läpäisee lämpöä hyvin ja siten sopii erinomaisesti käytettäväksi lattialämmityksen kanssa. Kohteissa, joissa tarvitaan lisäksi höyrynsulku, tulee asennusalustalle ensin asentaa höyrynsulkumuovi. Tämä Extreme-aluskate soveltuu myös muiden lattiapäällysteiden alla käytettäväksi kuten laminaatin ja vinyylilankun.

TÄYSRUNKOISEN VINYYLILANKUN ALUSKATE

Täysrunkoisille vinyylilankuille eivät sovellu aluskatteiksi liian paksut, pehmeät tai joustavat materiaalit. Näiden vinyylilankkujen ohut rakenne vaatii kiinteän ja tarpeeksi ohuen aluskatteen, jotta lautojen pontit pysyisivät kiinni. Tähän tarkoitukseen valikoimassamme on 1 mm vahvuinen Premium-aluskate. Aluskate vaimentaa ja eristää kävelyääniä sekä ylös- että alaspäin. Se lisää myös kävelymukavuutta ja pehmentää lattiapinnan tuntua. Aluskate tasaa pieniä epätasaisuuksia asennusalustassa, mutta on kuitenkin huomioitava tuotekohtaiset vaatimukset alustan yleisessä tasaisuudessa. Aluskate antaa myös hyvän ja vakaan tuen asennettaville laudoille niin asennusvaiheessa kuin myöhemminkin. Oikeanlainen aluskate pitää uuden lattiapinnan paremmin paikallaan eivätkä lautojen pontit rasitu.

Askeläänieristeemme sekä aluskatteemme ovat korkeimmassa ja parhaimmassa mahdollisessa A+ -sertifikaatin omaavassa luokassa arvostetun eurooppalaisen sisäilmamittauksen mukaan (French Regulations on VOC emissions).