JALKALISTAT

Kaikkiin lattiamateriaaleihimme on saatavilla sävyltään yhteensopivat jalkalistat. Profiileita on myös useita erilaisia ja ne ovat korkeudeltaan 40-115 mm. Valikoimamme jalkalistojen materiaaleina toimivat vaihtoehtoisesti mdf tai aito puu.

Jalkalistat toimivat osana sisustusta, mutta niillä on myös käytännöllisempikin tarkoitus. Listojen taakse piiloutuu niin sähköjohdot kuin lattiamateriaalin ja seinän väliin jätetty elämisvarakin. Ne suojaavat myös seinäpintaa esimerkiksi siivotessa tai siirtäessä huonekaluja.

Jalkalista suora 60 mm

Kuvassa suora 60 mm jalkalista

Jalkalista suora 80 mm

Kuvassa suora 80 mm jalkalista

Jalkalista suora 60 mm

Kuvassa suora 60 mm jalkalista

Jalkalistaprofiilit

Jalkalistat viimeistelevät minkä tahansa sisustuksen. Oli kyseessä toimistotilat, vanha rintamamiestalo tai moderni kivitalo, meiltä löytyy yhteensopivat jalkalistat kaikkiin tyylisuuntiin. Pelkästään jo jalkalistaprofiili vaikuttaa merkittävästi yleisilmeeseen. Korkeilla, runsaasti muotoilluilla listoilla voidaan luoda historiallisen ylellistä tunnelmaa kun taas kulmikkailla, aavistuksen matalammilla jalkalistoilla saadaan aikaan moderni vaikutelma.

Jalkalistaprofiilit

Jalkalistakiinnikkeet

Asennuksessa on suositeltavaa käyttää jalkalistakiinnikkeitä, sillä niiden ansiosta lista säilyy täysin ehjänä ja voidaan tarvittaessa irroittaa. Seinään kiinnitettävien kiinnikkeiden sisällä voidaan kuljettaa sähköjohtoja huomaamatta. Valikoimassamme on myös pikakiinnike, jota ei tarvitse lainkaan kiinnittää seinään vaan ujutetaan asennetun lattian alle.

Jalkalistakiinnikkeet

Jalkalistakiinnikkeet

Jalkalistojen päätykappaleet

Päätykappaleiden käyttäminen ei ole välttämätöntä, mutta niiden avulla lopputulos on entistäkin huolitellumpi. Jalkalistat voidaan viimeistellä niihin sopivilla päätykappaleilla, joko niin että ne sulautuvat sävyltään jalkalistaan tai vaihtoehtoisesti niin, että ne korostuvat kuvien kaltaisesti.

Jalkalistojen päätykappaleet